Bridge

Bridgeclub

Onder de jonge generatie loopt de belangstelling voor het mooie bridgespel helaas terug. Dit kaartspel is een geweldige mogelijkheid voor geheugentraining. Zo vertelde een neuroloog mij eens dat het met name voor ouderen belangrijk is hun verschillende lichaamsfuncties zo ook het geheugen – goed te gebruiken waardoor de achteruitgang die helaas onvermijdelijk is wordt afgeremd. Er zijn vele bridgeclubs waar het spel op diverse niveaus wordt beoefend. Op de sociëteit spelen we in een duidelijk ontspannen karakter waarbij tussen de leden een goede vriendschapsband is gegroeid. Zo gaan bridge en ontspanning hand in hand samen. De laatste jaren is het aantal deelnemers tot onze spijt teruggelopen zodat we graag weer wat nieuwe leden in ons gezelschap zouden verwelkomen.

Iedere woensdag wordt er op de sociëteit gebridged. We beginnen om 17.00 uur en eindigen ca 22.30 uur. Veel deelnemers nemen slechts een deel van de tijd deel zo dat een ieder de voor hem geschikte tijd zelf kan bepalen. Er wordt niet gespeeld met vaste partners maar dat wordt door loting bepaald. Rond 18.30 uur eten we eenvoudige hap. Daarnaast vindt iedere 4e woensdag van de maand een mixed bridgewedstrijd waarbij de leden zelf hun partner bepalen en spelers zonder partner worden gecombineerd. Er worden dan 24 spellen gespeeld en de uitslag wordt bepaald door parentelling. Aanvang is dan 19.30 uur.

Tenslotte vormen we uit onze deelnemers een viertal dat wedstrijden speelt tegen andere sociëteiten. Ten eerste is er de landelijke CNS competitie waar we na 4 of 6 voorrondes een finale spelen. Daarnaast spelen we 2 keer per jaar voor de IJsselcup waaraan de sociëteiten van Zwolle, Deventer, Zutphen, Apeldoorn, Doesburg en Arnhem deelnemen waarbij we beurtelings gastheer zijn. Een bijzonder gebeuren vormt onze viertallenwedstrijd tegen Doesburg waarbij we 2 keer jaar spelen in dat geval met 2 viertallen.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot Cees Venemans:
Tel:      0264426872
mail:   ceves@telekabel.nl

Onze sponsoren